perjantai 1. maaliskuuta 2013

Mässytön maaliskuu - not!

Koska herkuton helmikuu on ohi, nyt on hyvä hetki keskittyä hieman hääherkkuihin. Täysin herkutonta helmikuuta en kuitenkaan pitänyt vaan sallin itselleni pikkujouluherkuttelun sekä Prahan matkan herkuttelut. Mutta muuten pysyin herkuista kaukana, vaikka kovasti yrittivätkin töissä suklaakeksejä mulle tuputtaa. ;) Tänään töissä sitten suklaajälkkäri maistu sitäkin herkullisemmalta!

Mutta, meidän häissä tullaan tarjoilemaan (yllätys yllätys) hääkakkua. Haluaisin hääkakun olevan yksinkertaisen kaunis, mutta sisältä haluaisin sen olevan kolmivärinen. Mun yksi kaasoista teki meidän illanistujaisiin tuontyylisen kakun ja sen kolme kerrosta koostui mansikasta, mansikka-valkosuklaasta ja valkosuklaasta. Ja oli kyllä hyvää, ei yhtään liian makeaa! 

.


Beautiful~

Kinuskikissan sivuilta löytyy ohje tällaisen raitakakun tekemiseen. Reseptissä kerrokset koostuvat valkosuklaasta, mansikoista ja vadelmista. Varmasti myös hyvää. Ohje löytyy täältä!

Hääkakun lisäksi meillähän on herkkubuffet, jossa tarjoillaan kaason tekemiä pätkismuffinseja! Maistoin niitä ensimmäisen kerran viime vuonna kaason synttäreillä ja voin kertoa, että ne vei kielen mennessään. Muffinsit näytti tosi makeilta kuorrutuksineen kaikkineen, mutta pyh. Ne oli niiiiin hyviä!! 

kuva pöllitty kaason facebook-sivuilta.

Muffinseille voisi tehdä jonkun söpön, häihin sopivan kuorruteen. Esimerkiksi jotain tähän tyyliin: 

wedding cupcake


Muffinsien lisäksi meidän herkkubuffettiin tulee macaroneja, niin kuin varmasti monelle muullekin. Mutta ne kun vaan on niiin hyviä ja suloisia! Toinen kaaso oli tehnyt toisiin illanistujaisiin ihania suklaisia macaroneja, mmm ja hän on luvannut tehdä niitä myös häihin. Saattaisin kyllä haluta myös pinkkejä macaroneja, joissa olisi sisällä sitten suklaata..... :)

french macaron


#pastel #macarons

Cherry Blossom Parisan Macaron’s

Kinuskikissan sivuilta löytyy myös ohje macaronien tekoon.

Herkkubuffettiin tulee toki myös karkkeja! Loppuun vielä muutama kuva ihanista herkkubuffeteista! 



Candy Buffet

kuvat: Pinterest & Style Me Pretty

Tuleeko teille muuta makeaa hääkakun lisäksi?

8 kommenttia:

  1. Noi kaikki kakut näyttää niin ihanilta, että itelleni tulis ainakin vaikeus valita! Tosi herkkiä ja kauniita kakkuja, mikä tahansa noista sopii teiän häiden teemaan tai ainakin siihen millasen kuvan teiän häistä oon tän blogien kuvien perusteella muodostanu itselleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valinnan vaikeus tulee varmasti kun kakun ulkonäön valinta tulee ajankohtaiseksi! Vaikka kyllähän tähän valintaan vaikuttaa toki pitopalvelukin :)

      Poista
  2. Minua houkuttelisi kovasti kanssa karkkibuffet häihin :) Sellainen ruskea-valkoinen-pinkki väriteemaltaan, eli vaahtokarkkeja, kinuskikuulia, suffelipuffeleita, mariannekuulia yms. eli ei hirveän värikästä, kuten nallekarkkeja :)
    Meillä häämenun hintaan kuuluu jo kakku, keksit ja kuivakakut, niin ei kehtaa itse alkaa sitten mitään leivonnaisia tai muita järkkäilemään lisäksi, enkä tiedä olisiko se suotavaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo vaahtokarkkeja meillekin ja mariannekuulia, nam! :) mäkin haluun pysyy just vaaleissa ja hempeissä väreissä.
      Ja meillekin tulee hääkakku pitopalvelun kautta mistä muutkin hääruuat enkä oo tullu kyllä ees ajatelleeks, että haittaako muut itse tehdyt herkut heitä!

      Poista
    2. Niinno pitopalvelu jos on erikseen niin tuskinpa silloin haittaa :) Meillä tulee juhlapaikasta ruoat ja juomat ja kakut, niin sillä ajattelin itse että ei kehtaa ylimääräistä tuoda :) plus se, että jos sattuu olemaan oikein kuuma keli, niin on juhlapaikan sisälläkin kuuma (riihi), niin voivat kaikki herkut vähän ottaa itseensä siitä :3 Ei voi siis ajatella karkkibuffaankaan hirveesti suklaisia karkkeja ottaa, etteivät sula :/

      Poista
    3. Nojoo se on toki sitten asia erikseen kun teiltä tulee juhlapaikalta tarjoilut! Mä oon kans miettiny tota, että miten ne herkut sitten kestää, jos on ihan älytön helle! Sit pitää tehdä suunnitelma B (eli syödään kaikki ITSE häiden jälkeen.... :D).

      Poista
  3. Oih mitä herkkuja!
    Meillekin tulee macaronsseja ja cupcakejä. :P Nam Nam Nam!
    Ja valkoinen hääkakku on vain upean näköinen!

    VastaaPoista