keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Perinteitä kunnioittaen, vai?

Rupesin tossa aamulla miettimään meidän häitä ja mitä perinteitä siellä tullaan näkemään. Nykyään tosin tuntuukin ettei perinteikkäät häät ole enää niin "in", vaan puhutaan persoonallisista ja morsiusparin näköisistä häistä. Mekin halutaan tehdä häistämme meidän näköiset, mutta nähdään häissämme toki jotain perinteitäkin. 

Kirkossa meillä ei kuulla perinteisiä häämarsseja eikä myöskään virsejä. Meidän häissämme on pianisti, joka soittaa haluamamme sisääntulo- ja poistumismusiikit. Ja meidän häissämme ei tosiaan lauleta virttä, vaikka tiedän että jotkut vanhemmat vieraat sitä odottaisivat, mutta se ei ole vaan meidän juttu. 

Itse en myöskään niiiiin hirmuisesti välitä perinteisistä hääleikeistä. Itse en osaa yhtään sanoa, että mitä ohjelmaa meidän häissämme tullaan nähdään, sillä kaasot ja bestmanit ovat niistä päävastuussa. Luotan kuitenkin 100% siihen, että he tietävät mitkä leikit ovat meidän näköisiä ja esim. mitään nolaamisleikkejä ei meidän häissämme (toivottavasti) tulla näkemään. Sanoin myös yhdelle kaasolle, että toivoisin ettei ohjelmaa tungeta väkisin tyhjiin väleihin vaan katsotaan tilannetta sitten itse hääpäivänä. Mikäli jollekin ohjelmalle jää tilaa, se voidaan pitää, mutta ei väkisin, sillä vieraat kuitenkin tykkäävät vain olla rauhassa ja jutustella keskenään ja morsiusparin kanssa. 1-2 ohjelmanumeroa olisi mun mielestä ihan jees! Toivon, että saadaan paljon puheita, jotka sitten täyttävät itsessään hääpäivän ohjelmaa :) 

Funny Wedding Games (37 pics)
kuva: Google

Olen tähän mennessä ollut myös hyvin vastaan kaikenmaailman ryöstöjä, mutta... Niin se mieli muuttuu, kun päästetään bestmanit puhumaan tälle morsmaikulle! Kerroin bestmaneille viime illanistujaisissa, että en halua sitten mitään morsiusryöstöä ja sain vastaukseksi heti että "buu oot tylsä!!". Totesin vaan, että koen ettei se oo yhtään mun taikka sulhon juttu, johon yksi bestmaneista sitten totesi, että "luuletko sä ettei me tehtäis sitä ryöstöä tyylillä ja teidännäköisesti??" Ja tämä lause sai mut sitten lopulta myöntymään ja toivon ettei bestman vitsaillu kun sano ton lauseen. :D No luotan siihen että mikäli kaasot yhtään tietää näistä ryöstösuunnitelmista niin ne osaa sanoa EI mikäli sieltä tulee jotain ihan mahdotonta. :D Jos nyt koko ryöstöä ees tulee, ei voi tietää! 

Hääruoka meillä tulee olemaan taas aika perinteistä. On kalaa ja perunaa ja lihaa ja kasvisgratiinia jne. Mutta toivon, että perinteinen ruoka myös uppoaa! Itse tiedän, että meidän isä on ainakin hyvin ennakkoluuloinen ruokien suhteen ja veikkaan ettei hän ole ainoa mikäli yhtään vieraitamme tunnen, joten ehkä perinteikäs suomalainen ruoka on hyvä vaihtoehto! 

Hääkakkua leikatessa tulisi polkaista, mutta mä eilen sitten esitin sulholle kysymyksen, että tarviiko meidän? Mä koen, että ollaan kuitenkin oltu sen verran pitkään jo yhdessä, että  luulisi meidän suhteen roolien selvinneen jo tässä vaiheessa eikä kummankaan tarvitsisi olla se pomo. Paitsi ehkä jossain asioissa mulla toisella on aina enemmän sananvaltaa. ;) Saatetaan ehkä olla tylsiä joidenkin mielestä, mutta so what. Tosin sulhanen vastas tohon esittämääni kysymykseen, että "miksei poljettais?", joten ehkä asiasta pitää vielä keskustella. :D 

Mitäs muuta... Meillä ei tanssita häävalssia vaan häätanssi. Tanssahtelemme Romanssin tahtiin, mutta Johanna Iivanaisen ja Lenni-Kalle Taipaleen esittämänä. Rakastuin tuohon kappaleeseen jo heti silloin, kun aloitin hääsuunnittelut enkä vieläkään oo kyllästynyt! Se on vaan niiiin kaunis. Spotifysta löytyy, mikäli joku haluaa kuunnella kyseisen kappaleen! 

kuva: Google

Meidän häissämme tullaan myös heittämään morsiuskimppu sekä sukkanauha! Josta tulikin mieleen, että mun pitäis nyt oikeesti laittaa se sukkanauha tilaukseen. Värivaihtoehdot tuottaa vaan ongelmia tälle morsiamelle, ottaako vaaleansininen, pinkki vai täysin valkoinen. Ja tästä tuli taas mieleen, että meidän häissämme mun yllä ei todennäköisesti tulla näkemään "jotakin vanhaa, jotakin uutta, jotakin sinistä ja jotakin lainattua" ellei se sitten vahingossa mene niin. "Väkisin" en ala mitään hommaamaan.


Toki hääperinteisiin kuuluu myös kirkollinen vihkiminen, morsiamen näkeminen vasta kirkossa sekä miehen sukunimen ottaminen. Ja nämä kaikki meillä toteutuu! Mulla on aina ollut selvää, että haluan vihkimisen kirkossa sekä se, että sulho näkee mut vasta kirkossa. Tosin mikäli aikataulu olisi mennyt sen verran tiukaksi tai vihkiminen olisi ollut sen verran myöhään, että oltaisiin jouduttu ottamaan valokuvat ennen vihkimistä, olisin voinut tässä asiassa joustaa. Haluan myös korostaa ettei mulla todellakaan ole mitään siviilivihkimistä vastaan. Ne ovat oikein kauniita ja niistä saadaan helposti parin näköiset sekä siviilivihkimisessä on paljon enemmän vaihtoehtoja mm. vihkimispaikan suhteen. Olin toissakesänä siviilivihkimisessä, joissa pari vihittiin laiturilla veden äärellä ja se oli kyllä todella kaunis tapahtuma huonosta säästä huolimatta. Mulle on ollut myös aina itsestäänselvää, että tulen ottamaan tulevan mieheni sukunimen. Pakko myöntää, että haikeudella luovun omasta sukunimestä ja oon jo käynyt ja tulen varmasti käymään vielä jonkinnäköistä identiteettikriisiä asian suhteen, mutta eiköhän siihen nopeasti totu!

Minkälaisia perinteitä teidän häissänne tullaan näkemään vai nähdäänkö ollenkaan? 

8 kommenttia:

 1. Hääperinteitä on niin paljon, että mun mielestä on vaan aiheellista, että niistä poimitaan vaan omannäköiset. Suoraan sanottuna en tiedä jaksaisinko olla häissä, jossa käydään läpi kaikki tunnetuimmista häämarsseista jokaiseen hääleikkiin. Jokainen siis tavallaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ei tässäkään ollut kuin hyvin pieni osa perinteistä! :) Ja joo, veikkaan etten itsekään välittäisi sellaisista häistä ja kun muutenkin nähnyt erilaisissa hääohjelmissa sen tyyppisiä häitä, perinteet tuntuu hyvin väkisin tungetuilta!

   Poista
 2. Meille tulee kaikilla tavoin perinteiset häät, ainut poikkeus häätanssin kohdalla. Halutaan että kaikki aloittais tanssaamisen yhtäaikaa :) Ja meille on myös tärkee juttu että ohjelmaa ei oo ns. täyteenahdettu, vapaata seurusteluakin pitää olla. Hääparina meitä ei kyllä muutenkaan innosta mitkään "nololeikit". :D ps. käy tsekkaamassa tunnustus :) http://tienivaimoksi.blogspot.fi/2013/04/jee-tunnustus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tanssin aloittaminen yhtäaikaa ei tosiaankaan oo perinteistä! :) Ja voi kiitos tuhannesti tunnustuksesta!! <3

   Poista
 3. Minäkin: http://makeaweddingblog.blogspot.fi/2013/04/new-blog-love.html :)

  VastaaPoista
 4. Haha täällä kans tunnustus! :D

  http://tattoobride.blogspot.fi/2013/04/tunnustus-ihanilta.html

  VastaaPoista