keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Hääparin tanssin jälkeiset tanssit/valssit?

Harjoteltiin tänään sulhon kanssa hieman valssailemaan, sillä vaikka meille tuleekin häävalssin sijasta häätanssi, pääsemme me silti valssaamaan vanhempiemme kanssa. Ruvettiin sitten siinä samalla pohtimaan, että mites nuo hääparin tanssin jälkeiset tanssit sitten menekään eli ketkä tanssii kenenkin kanssa
 
Meille tulee siis meidän häätanssin jälkeen vielä kaksi tanssia. Toinen tanssi ollaan ajateltu tanssivamme vanhempiemme kanssa varmaankin niin, että minä tanssin isäni kanssa ja sulho äitinsä kanssa ja sitten mun äiti ja sulhon isä keskenään. Mutta vaihdetaanko tässä tanssissa sitten pareja keskenään eli niin, että mä tanssin sulhon isän kanssa, sulho mun äidin kanssa jne.? Toki kai nämä asiat ovat jokaisen parin itse päätettävissä, mutta olisi ihan mielenkiintoista tietää miten te muut olette ratkaisseet nämä asiat :)
 
Kolmannessa tanssissa ilmeisesti kaikki muut vieraat liittyy sitten tanssilattialle ja sitten saadaan tanssia kenen kanssa halutaan? Jossain vaiheessa mietittiin, että tanssittaisiin toi toinen tanssi niin, että minä isäni kanssa ja sulho äitinsä kanssa jne., ja sitten tämä kolmas niin, että minä tanssisin sulhon isän kanssa ja sulho mun äidin jne... Toisaalta olisi mukavaa ottaa jo toiseen tanssiin mukaan sulhon isovanhemmat.
 
kuva: Google
 
Jostain olen lukenut, että häissä on ollut neljä tanssia. Ensimmäinen tansseista on luonnollisestikin hääparin oma tanssi, sitten toisessa tanssissa tanssii morsiamen vanhemmat, kolmannessa sulhon ja neljännessä vasta kaikki vieraat liittyvät mukaan tanssin pyörteisiin!
 
Huh meneepä itelläkin pää pyörälle tästä kaikesta, toivottavasti te edes pysytte jotenkin perillä :D Jotenkin musta tuntuu, että päädytään tuohon, että tanssitaan se toinen tanssi vanhempiemme kanssa emmekä vaihda pareja kuin vasta kolmannessa tanssissa.
 
Mutta mutta, miten teidän häissä tehdään/tehtiin nää tanssijärjestelyt? :)
 
PS. Enää 2,5 viikkoa häihin!
PPS.Mulla alkaa HUOMENNA loma!! <3


7 kommenttia:

 1. Meillä ekan tanssin tanssii hääpari,toisen mä tanssin isäni ja kimmo äitinsä kanssa. Kolmannessa sulho tanssittaa mun äitiä ja sulhon isä tansittaa mua. Näin alustavasti. Vielä ei olla päätetty tanssimmeko järjestelmällisesti vain 2 tanssia. Mun ja sulhon ja sitten 2 biisin aikana tanssitettas molemmat ylläolevat vaihtoehdot ja kolmannen alusta heti kaikki mukaan. Mä voin olla 100% väärässä mutta mä olen käsittänyt,että yleisimmät tanssi kokoonpanot on morsian +sulhanen, morsian+isä/sulhanen+äiti, morsian+appiukko/sulhanen+anoppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo näin mäkin oon käsittänyt, että se "perinteinen" järjestys menee tuolla tavalla! Mut kai nää on just sellasia asioita, et jokainen tyylillään :)

   Poista
 2. Meillä taasen on vain kaksi tanssia, ja siinäkin toisen lopussa saa jo tulla muutkin mukaan. Sulhasen puolella ei olla tanssijoita joten meillä ensimmäinen häävalssi kahdestaan ja toisessa ensin morsian + isä/ sulhanen+äiti ja muutaman tahdin jälkeen lennosta vaihto kokoonpanoon morsian+appiukko/ sulhanen+anoppi ja taas muutaman tahdin jälkeen viitotaan muuta väkeä mukaan tanssiin. Näin sulhasen porukoille kohdistuu mahdollisimman vähän painetta suoritukseen.

  VastaaPoista
 3. Me tanssittiin meidän häävalssin jälkeen Tyttären valssi minun vanhempieni kanssa ja sitten sulhasen vanhempien kanssa. Ei kai sillä niin väliä miten niitä tanssii, tehtiin niin kuin meistä tuntui kivalta :) Kovin montaa valssia ei kyllä bändi edes soittanut.


  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tää on tosiaan taas yks niistä jutuista, että hääpari voi itse päättää mikä tuntuu kaikista parhaimmalta ja itselle omimmalta vaihtoehdolta :) mäkin veikkaan, että meidän DJ ei kovin montaa valssia soita näiden virallisten jälkeen! ;D

   Poista