torstai 13. kesäkuuta 2013

1 kuukausi !!

APUA, enää kuukausi! Toisaalta ihanaa, että aikaa on enää niin vähän, mutta toisaalta taas iskee paniikki, että ehditäänhän varmasti tekee kaikki ajoissa. Mutta luotto on kuitenkin kova siihen, että kaikki saadaan ajoissa hommattua, se ei ainakaan oo apulaisista kiinni, joita on aika paljon! Nyt alkaa olemaan jo se fiilis ettei jaksais enää yhtään odottaa joten saa nähdä meneekö tää viimeinen kuukausi nopeasti vai hitaasti. Veikkaan tuota ensimmäistä vaihtoehtoa, sillä mulla alkaa kahden viikon päästä vielä kesäloma. Kunhan vaan jaksaa vielä nää viimeset viikot töissä niin sit voi ottaa rennosti! Tai ainakin yrittää. :)

Mutta nyt kun häihin on tosiaan enää se kuukausi, mietin että olisi ehkä hyvä tehdä hieman tilannekatsausta, että missä mennään. 

 • Eilen sain vihdoin aikaiseksi varattua mulle koekampaus ja -meikkiajan. Koekampaukseen menen hääviikon maanantaina ja samalla hoidetaan myös tukanvärjäykset ja siistimiset. Yritin saada samalle päivälle myöskin meikkiaikaa, mutta mun meikkaaja olikin yllättävän varattu ja pelkäsin jo, että jään ilman koemeikkiaikaa, kun kaikki päivät tuntui olevan täynnä. Vapaa aika löytyi kuitenkin hääviikon torstaille ja kynnet meen laitattamaan samaan paikkaan sitten perjantaina. 
 • Papin tapaamme 5.7 eli noin viikko ennen meidän häitä. Nyt pitäisi myöskin järkätä tapaaminen meidän DJ'n sekä pianistin kanssa. Pianistin kanssa olisi tarkoitus päästä meidän vihkikirkkoon, jotta päästään kokeilemaan alku- ja loppusoitot.
 • Saatiin nyt myös vihdoin ja viimein meidän lopullinen vierasmäärä, joka on tällä hetkellä 94 vierasta + DJ ja valokuvaaja. Peruutuksia tuli eniten sukulaisten puolelta ja oon tosi iloinen siitä, että melkein kaikki meidän ystävät pääsee paikalle!
 • Ja meidän valokuvaus häämatkalla varmistui nyt! Ihanaa, en malta odottaa! Nyt mun pitäis ruveta etsimään jonkinnäköstä mekkoa niihin kuvauksiin... 
 • Nyt kun vierasmäärä on varmistunut, mun pitäis ilmoittaa kukkakauppaan lopullinen kukkien määrä. Tilausvaiheessa kun oli vielä vähän epäselvää, että kuinka monta pöytäkukkaa oikeasti tarvitaan. 
 • Eilen illalla tehtiin sulhon kanssa istumajärjestys. Reilu 1,5 h siihen meni ja kaksi lasia punkkua. Voin kertoa, että olipa hyvin rasittavaa puuhaa... sulhon mielestä se oli hauskaa :D saatiin siitä nyt ainakin meidän mielestä parhain mahdollinen ja kaikille mahdollisimman mukava, vaikka kompromissejä jouduttiin tekee aika paljon, kun kaikkia frendejä ja keskenään tuttuja sukulaisia ei vaan saa samaan pöytään. "Vihamiehet" laitettiin kyllä aika eri puolille salia... :D 
 • Lopullinen vierasmäärä pitäis myös ilmoittaa pitopalvelulle ja sopia heidän kanssaan jonkinnäköistä palaveria, jossa päästään sopimaan yksityiskohdista.
 • Hääpäivän ohjelma tulisi nyt viimeistellä. Tai no, enemmän tämä on kaasojen ja bestmanien tehtävä. Mä oon antanut heille vaan sellasen alustavan aikataulun, jota he voivat käyttää pohjana, jos haluavat. 
 • Meidän pitäis myöskin nyt tulostella ja askarrella meidän hääohjelma- ja menulehtiset. Niistä varmasti lisää myöhemmin kunhan saadaan ne valmiiksi! Muutenkin pitäis nyt hoitaa askartelut loppuun.
 • Eilen käytiin myöskin Pitäjänmäellä eräästä tukusta ostamassa osa meidän hääkarkeista. Mukaan lähti 11 kiloa karkkia, vielä muutama kilo olisi ostettava kun tarkoituksena, että vieraat saavat sitten viedä karkkeja mukanaan kotiin. 
 • Eilen tehtiin myös muita hankintoja. Mentiin Sinelliin ostamaan pahvia, kun muutama paikkakortti pitää vielä tehdä. No mehän sulhon kanssa sitten innostuttiin ja mukaan lähti karkkibuffetservetit sekä kahviservetit. Isommat servetit ovat tulossa siis karkkibuffetiin ja pienemmät kahvitteluun.
 • Korit ostettiin viime viikolla Anttilasta. Pienempiä koreja ostettiin 2 kpl ja ne tulevat saippuakuplia varten. Isompia koreja ostettiin myös 2 kpl ja ne tulevat WC-koreiksi.  WC-koriin tulevat tavarat hankin vasta sitten, kun lähden Savoon, sillä turha niitä lähteä Helsingistä asti raahaamaan kun tuota tavaraa on muutenkin jo paljon sinne lähdössä. Anttilasta löydettiin myös ihania pinkkejä kertakäyttömukeja! Ei oo varmaan enää kovin vaikeeta arvata, että mikä se meidän teemaväri olikaan.... ;) Meidän cupcakevuoat on myöskin pinkkejä, joissa on valkeita pilkkuja mutten nyt tajunnut ottaa niistä kuvaa.
 • Löysin myöskin korvikset häihin. Siis kahdet. Ja nyt en osaa päättää kummat laitan ja mun mieli muuttuu joka toinen päivä. Mä niin tiedän, että teen lopullisen päätöksen vasta sitten hääpäivänä. :D Ja hei nyt saa heittää mielipiteitä kehiin, kummat on paremmat?? 

 • Nyt pitäis myöskin hoitaa kaikki askartelut loppuun. Pöytänumeropullojen numerot oon jo tehnyt, samoin paikkakortit nimineen kaikkineen. Ja sit tosiaan pitäis tulostella ne ohjelma- ja menulehtiset, tehdä pöytäkartta. Hääauton teksti on kaason vastuulla ja sulho on luvannut tehdä tiekyltit. Lisäks mun pitäis vielä askarrella meidän vieraskirja kunhan löytäisin vaan sopivan "kirjan" siihen. Mun iskä on ahkerasti askarellut reilusti yli 100 minikirjekuorta meidän vieraskirjaa varten, hyvä iskä!
 • Lisäksi on vielä yksi hyvin tärkeä tehtävä, joka koskee meitä kaikkia morsiamia. Yritetään ottaa mahdollisimman rennosti ja nauttia ja jätetään se stressi vähemmälle. Ehkä helpommin sanottu ku tehty, mutta aina kannattaa yrittää! :)

Siinä nyt ehkä ne tärkeimmät mitkä tällä hetkellä on mielessä. Paljonhan tässä on vielä kaikkea pientä ja varmasti kaikkea yllättävääkin tulee vastaan. Mutta asiat hoituu ja vaikkei kaikki hoituiskaan, niin iloinen ja onnellinen tunnelmahan se on, joka oikeasti ne häät tekee ihaniksi ja ikimuistettaviksi.

PS. Kuinka innoissani oon meidän maanantaisesta morsiantapaamisesta! Ihana nähdä teitä kaikkia, jotka ootte sinne tulossa ja päästä jauhamaan ihan kasvotusten :) 

PPS. Mun veljenlapset ei oo ikinä olleet häissä, joten he ovat katselleet kuulemma nyt paljon hääohjelmia telkkarista, jotta tietää mitä odottaa ja tietää miten olla häissä. :D Aika söpöä!

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa rennolta paniikilta :D Mulla alkaa olla vähemmän rento paniikki menossa ja mulla on kuitenkin vielä yli kuukausi aikaa. Mut vasemman puoleiset korvikset on mun mielestä kivemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lohdutukseks voin kertoa, että kyllä tähänkin morsiameen iskee aina välillä se vähemmän rento paniikki :D mutta mulla on ainakin stressitaso vähentyny mitä lähemmäks häitä mennään! Ja jes kiitos, itse tykkään kans vasemman puoleisista ehkä hiukan enempi, mutta sulho on toista mieltä. ;)

   Poista
 2. Hei thanks! Vaikka eilen palaveerattiin cateringin kanssa ja puhetta oli ruokailun serveteistä, niin kahvittelu servetit unhotui täysin. Nehän pitää siis itse hommata. Samoin iltapalalle. En ole kahvinjuoja, joten tuollaiset pienet, mutta olennaiset asiat saattaa jäädä huomaamatta :D Kiitos siis muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun täytyy nyt kyllä kiittää myös sua, sillä en tajunnut että iltapalallehan myös olisi hyvä olla jotain! ;)

   Poista
 3. Jäiks, enää kuukausi!! :) Komppaan -R-:ää, eli mäkin tykkään vasemmanpuoleisista enemmän, vaikka tosi kauniita kyllä molemmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan kohta seistään siellä alttarilla! Aika on mennyt kyllä ihan uskomattoman nopeasti :)

   Poista
 4. Hei nyt on pakko kysyä, mikä karkkitukku on tossa Pitäjänmäellä? Eksyin tänne sun blogiin sattumalta ja olen just pähkinyt tota karkkiasiaa. Kaiken lisäksi toi Pitäjänmäki on tässä ihan meiän vieressä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli Metrotukku, mutta sinne tarvii sen tukkukortin. Meillä se löyty sulhon äidiltä niin päästiin sinne ostoksille!

   Poista
 5. Iiik! Vain yksi kuukausi! Meillä on sentään kuukausi ja kuusi päivää! xP

  VastaaPoista