maanantai 22. lokakuuta 2012

Kuulumisia pitkästä aikaa

Heippa hei pitkästä aikaa! Ja pahoittelut taas, että täällä on ollut hiljaista. Lähdin viikko sitten maanantaina suoraan yövuorosta kotikotiin vanhempien luokse pitkästä aikaa. Viimeks tullu oltua siellä kesäkuussa, joten oli kyllä ihanaa mennä kotiin! Porukoilla keskityin rentoutumiseen ja univelkojen poissaantiin. Jouduin siinä sivussa kyllä vähän lukemaan tenttiinkin. Ja koulu on myös edelleen syy siihen, että blogissa saattaa nyt seuraavan kuukauden aikana olla hiljaisempaa. Marraskuun loppuun mennessä mun pitäisi yrittää keretä lukea kolme yli 300 sivun kirjaa, muistaa niistä jotain ja tehdä siinä sivussa esseetä hyvin mielenkiintoisten luentomuistiinpanojen pohjalta. Joskus mä kyllä mietin, että miks ihmeessä mä lähdin uudelleen opiskelemaan, mutta ehkä se tästä taas. :)

Keep-calm-and-study-hard-11_large
kuva: weheartit

Viikonlopuksi tultiin sitten porukoiden kanssa Helsinkiin. Lauantaina mentiin Niinattareen sovittamaan mun pukua. Soitin Niinattareen aikaisemmin viikolla varatakseni sovitusajan, mutta aikaa ei enää voi varata, mikäli puku on jo ostettu vaan liikkeeseen pitää vain mennä ja toivoa, että jossain välissä on hiljainen rako, jolloin pääsee pukuaan sovittamaan. Ainut sopiva päivä meille oli lauantai, joka on ymmärrettävästi hääpukuliikkeissä kiireisin päivä ja myyjäkin hieman epäili ettei puvun sovittamiseen välttämättä ole silloin aikaa ja yrittivät ehdottaa, että tulisimme perjantaina. Se ei kuitenkaan meille sopinut ja ajattelin jo, että nyt taisi jäädä puku sovittamatta. Myyjä oli kuitenkin ihana ja kertoi, että voisi viedä pukuni viereiseen juhlapukumyymälään, jossa on yleensä hiljaisempaa ja voisin siis sovittaa pukuani siellä. Aivan loistavaa palvelua taas kerran Niinattarelta! Jossain toisessa myymällä oltaisiin voitu vain todeta, että voi voi ei mahda mitään.

Tosiaan launtaina mentiin puolenpäivän aikoihin Niinattaren juhlapukumyymälään, jossa kerrottiin että pukuni onkin siirretty hääpukumyymälään, sillä siellä onkin nyt hiljaisempaa. Menin siis sinne, jossa pääsin heti laittamaan puvun päälle. Hieman mua jännitti etukäteen, että meneekö puku kiinni, kun tuntuu että tuli taas herkuteltua tuolla porukoilla. Mutta onneksi se meni kiinni! Pikkasen täytyy silti laihduttaa, tai ei oikeestaan laihtua, mutta kiinteytyä. ;) Joulun jälkeen viimeistään aloitan tiukan kuntokuurin! 

Puku oli kyllä edelleen kaunis ja oon edelleen enemmän kuin tyytyväinen valintaani! Myös vanhemmat ihastuivat pukuun ja sanoivat sen olevan kuin minulle tehty. Äiti taisi siinä hieman herkistyäkin ja isikin totesi vain että "voi meidän pikku tyttöä". 


voin kertoo, että tän kuvan ottaminen ei ollu mitenkään helppo juttu. 
Iskällä kun sattu olemaan pikkasen vaikeuksia ton iPhonen herkkyyden kanssa...

Lauantai-iltana sitten lähdettiin vielä Linnanmäen Valokarnevaaleihin ja ai että siellä oli kyllä kaunista ja olo oli kuin pikkulapsella! Ainut miinus oli loppupuolella alkanut sade, mutta ei se kokonaan onnistunut fiilistä pelaamaan. Lintsillä oli tosi paljon porukkaa ja mietittiinkin, että miksei oo tullu käytyä aiemmin. 


Nyt torstaina nappaan sulhon kainaloon ja lähdetään uudestaan Savoon mun vanhempien luokse. Perjantaina olis tarkoitus käydä meidän juhlapaikalla. Tarkoitus olisi vähän mittailla verhoja jne. ja haluaisin myös testata hieman juhlapöytien asettelua, ainakin että kuinka monta pöytää mahtuu yhteen riviin. Näin voisi vähän laskeskella että kuinka ahdasta tulee ja mikä on ehdoton maksimimäärä meidän vieraille. Juhlapaikan sivuilla lukee nimittäin, että paikkaan mahtuu maksimissaan 150 vierasta ja löysin yhden keskustelun internetistä, jossa  juhlapaikassamme oli ollut vieraita 130 ja kaikki olivat mahtuneet, vaikka olikin ollut vähän ahdasta. 

Ollaan nimittäin nyt hieman painittu tuon vieraslistan kanssa. Tällä hetkellä listassa on 110 nimeä, joista n. 10 on lapsia. Meillä on kuitenkin vielä muutama ihminen, joiden kutsumista kovasti pohditaan. Faktahan on se, että haluamme kaverihäät, mutta niinkuin kaikki tietävät, on olemassa sukulaisia ja muita läheisiä, jotka on ihan kohteliaisuussyistä kutsuttava. Ja koska vanhempamme osallistuvat häiden kustannuksiin, on heillä oltava myös hieman sananvaltaa. Noh, ehkä viikonlopun jälkeen ollaan vähän viisaampia. :)

Perjantaina olisi tarkoitus myös käydä Varkauden sekä Leppävirran kukkakaupoissa pyytämässä hinta-arviota kimpulleni. Muiden blogeja lukiessani olen huomannut että kukkakaupoilla saattaa olla suuriakin hintaeroja, jossain kaupassa kimppu voi olla alkaen 50 e, kun taas jossain toisessa alkaen 150 e.

kuva: google

Lauantaina jatketaankin hääteemalla, sillä lähdetään Kuopioon häämessuille! Olisin toivonut, että kuvaajamme olisi ollut messuilla, mutta ainakaan messujen kotisivuilla ei hänen nimeään näkynyt. 

Savon Hää- ja Juhlamessut 2012
kuva: messujen facebook-sivuilta

Olikohan vielä muuta. :D Tuntuu, että asiaa olisi hirveästi, mutta ehkä parempi lopettaa... Iso peukku ja hymy sille, joka jaksoi tämän kokonaan lukea! :) Lupaan (yrittää) skarpata nyt blogin suhteen! 

Miten muiden suunnittelut etenee? Painiiko kukaan muu vieraslistan kanssa? 
Ja onko kukaan muu tulossa Kuopioon häämessuilemaan? :)

4 kommenttia:

  1. Yksi häämessuille saapuva kaaso ilmoittautuu! :)
    Ollaan tulossa tyttöporukalla ihmettelemään ja hakemaan ideoita ystäväni ensi kesän häitä varten. Oon ollu jo monta viikkoa ihan innoissani näistä messuista!

    Ootko tulossa messuille sulhon kanssa kahdestaan vai nappaatko kaasosi matkaan? :)

    Niin ja kiitos sulle ihanasta blogista. Sun postaukset on niin hyväntuulisia ja inspiroivia! Oot saanu uuden vakkarilukijan itsellesi :)

    terkuin s.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei loistavaa! Me tullaan sulhon ja mun vanhempien kanssa. Kaasot olisin varmasti ottanu muuten mukaan, mut vähän pitkä matka heidän matkustaa Helsingistä Kuopioon yksien messujen takia. :) Tammikuussa täällä Helsingissä järjestetään taas messut, niin sinne varmasti mennään sitten tyttöjen kesken, innolla sitä odottaen!

      Ja voi että, kiitos ihanasta palautteesta! :) tervetuloa mukaan seurailemaan!

      Poista
  2. Ehdottomasti jaksoi lukea:)Mäkin haluan päästä taas sovittamaan pukua ja mittailemaan jne:)! Mut mä joutusin vaan tekee sen itsen ku tuleva sulho ei halua turhaan stressata vielä kun häihin on näin PALJON(?!?)aikaa:D Ihanaa, että asiat etenee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on jännä miten sulhaset näkee tän koko häätouhun ihan eri tavalla kuin morsiamet! meilläkin sulho on sitä mieltä, että eihän tässä ole kiire ollenkaan. eikä periaatteessa olekaan, vaikka tuntuukin että aika loppuu kesken. ;)

      Poista