tiistai 30. lokakuuta 2012

Hääpainotteinen viikonloppu

 Eli niinkuin viime viikolla kirjoittelin, viikonloppuna oli kaikenlaista ohjelmaa liittyen häihin. Perjantaina aloitettiin päivä sillä, että käytiin katsomassa meidän juhlapaikkaa. Mitattiin kaikki mahdollinen ja nyt päästään sitten hieman suunnittelemaan, että miten mm. pöydät aiotaan asetella. Tarkoitus on myös vaihtaa verhot sekä tilata tuoleihin tuolihuput, sillä alkuperäiset tuolit ovat aika mielenkiintoiset. Veikkaan, että tällaisilla pienillä muutoksilla saadaan juhlasalista oikein kaunis ja meidän näköinen. :)

Muuten juhlapaikka kyllä jaksaa ihastuttaa ja suu loksahti taas auki, kun tultiin juhlapaikkamme pihaan. Juhlapaikkamme sijaitsee aivan ihanassa ympäristössä, kunnon maalaismaisemassa ja järven rannalla. Juhlapaikkamme piha on myös aivan älyttömän ISO. Pitää vain toivoa, että hääpäiväksi sattuu täydellinen kesäsää, niin pihasta päästään myös nauttimaan. Sulhon vanhemmat ovat kyllä hommanneet pihalle pari telttaa, jos sade pääsee yllättämään. 

Juhlapaikka "rannalta" päin katsottuna. Oikealla näkyy myös saunamökki.

Ja piha juhlarakennuksen suunnasta katsottuna. 

ja laituri. Ja jos sää sallii, niin onko täydellisempää paikkaa nautiskella iltapalaa kuin veden äärellä, kun penkitkin ovat jo kerta valmiina? :)

Juhlapaikan jälkeen suunnattiin Leppävirran kukkakauppaan kyselemään hieman hinta-arvioita kukista. Näytin kukkakaupan myyjälle kuvan, jossa on hieman samanlainen kimppu minkä itse haluaisin eli kimppuun olisi tulossa näillä näkymin pioneja, ruusuja sekä morsiusharsoa. Kimpun hinnaksi myyjä arvioi n. 100 €. Kaasojen ja morsiustyttöjen kimppuihin olen ajatellut ruusuja sekä jotain harsokukkaa. Niiden hinnaksi myyjä arvioi 15-20 €/kpl. Pöytäkukiksi olen ajatellut myös vaaleanpunaisia sekä valkoisia ruusuja (ja ehkä hieman sitä morsiusharsoakin öhöm...) ja niiden arvioitu hinta oli 15-20 €/kpl. Vieheiden hinnaksi tuli 5-10 €/kpl. Miten muuten, kenelle kaikille tulee vieheet? Tuleeko esimerkiksi bestmaneille sekä molempien iseille? Vai onko siihen edes mitään sääntöä?

Mutta siis, minun mielestä kukkien hinnat ovat suht kohtuulliset ja muutenkin olin palveluun todella tyytyväinen. Myyjä sai heti kiinni siitä mitä hain ja esitteli myös omia ideoitaan. Tulimmekin siihen tulokseen, ettemme edes lähde kysymään muualta tarjouksia, sillä palvelu oli kyseisessä kukkakaupassa niin hyvä ja kaiken lisäksi se on lähellä juhlapaikkaamme.
Kysäisin kyllä ohimennen eräästä Varkautelaisesta kukkakaupasta heidän hinta-arviotaan kimpulle, kun olin muuten vain ostamassa kukkia ja hinta pyöri suunnilleen samoissa hinnoissa kuin Leppävirrankin kukkakaupassa.


kuvat: stylemepretty.com

Lauantaina lähdettiin sitten Kuopioon ja häämessuille. Häämessut olivat ihan mukavat. Mitään erikoista ei sieltä osunut silmään, paitsi että sain uutta mietittävää vihkisormuksen suhteen. Olen hieman harmitellut sitä, että kihlasormukseni on keltakultaa, sillä jos nyt saisin päättää, olisi se valkokultaa. Messuilla menin sitten yhden sormusesittelijän luokse, joka heitti ilmoille, että miksi en ottaisi vihkisormukseni valkokultaa vaikka kihlasormus onkin keltakultaa. Esittelijä kertoi sen olevan todella suosittua ja nykyään on olemassa paljon sormusyhdistelmiä, joista toinen on keltakultaa ja toinen valkokultaa. 

Kokeilin erästä sormusta valkokultaisena kihlasormukseni kanssa ja pakko myöntää, että se oli kyllä tosi kauniin näköinen! Sormus oli muutenkin aivan ihastuttava ja se jäi mieleen kummittelemaan. Siinä oli rivitimantteja sekä yksi koholla oleva timantti. Ainoa mikä mua noissa koholla olevissa timanttisormuksissa epäilyttää, että ne jäävät joka paikkaan kiinni tai niitä pitää olla kokoajan tarkistuttamassa. 

Sormus oli ilmestynyt juuri eikä sitä löydy vielä mistään mallistoista, mutta sormus muistutti hieman tätä: 

Festive Promise
Malli nro: 421-025

Myyjä oli kyllä todella ammattitaitoinen ja hän osasi heti sanoa, mitkä sormukset sopivat kihlasormukseeni ja mitkä taas eivät ollenkaan. Sormus jäi kuitenkin vielä ostamatta. Taidan odotella tammikuisia häämessuja, jos sieltä irtoaisi jotain hyviä tarjouksia. :) Eipähän tässä vielä mikään kiire ole.

Lisäksi sulhanen taisi löytää mieleisensä puvun häämessuilta ja onneksemme kyseistä pukua myydään Niinattaressa. Puku oli kyllä todella tyylikäs ja ihan sulhon näköinen. 

Huh, olipa taas paljon asiaa! Mutta oli kyllä kaiken kaikkiaan mukava viikonloppu, vaikka olikin paljon tekemistä eikä oikein ehtinyt rentoutumaan. Eilen käytiin vielä sulhon vanhemmilla kyläilemässä ja tietenkin siellä höpistiin myös häistä. Sulhon ilme kyllä näytti jossain vaiheessa iltaa aika kärsivältä ja siltä, ettei pää kestä enää yhtään hääjuttuja. :D 

Mitäs teille kuuluu? :)
Ja mitä mieltä olette muuten siitä, että kihlasormus olisi keltakultaa ja vihkisormus valkokultaa? 

2 kommenttia:

  1. Itse olisin halunnut valkokultaisen sormuksen, mutta en löytänyt budjettiimme sopivaa sormusta, joka olisi istunut hyvin yhteen keltakultaisen kihlan kanssa. Ostin siis vihkisormuksen, jossa molemmissa ulkoreunoissa on valkokultaa ja keskiosa on keltakultaa:)

    VastaaPoista