perjantai 5. heinäkuuta 2013

Hauska papin tapaaminen!

Sulho ajeli eilen tosiaan tänne Savoon mun vanhempien luokse kissojen kanssa ja tänään sitten ajeltiinkin Varkauteen tapaamaan meidän vihkipappia. Oon kertonut tän aiemminkin, mutta selvennykseksi, että meidät vihitään Leppävirran kirkossa, mutta pappimme tulee Varkaudesta, joten siksi myös tapasimme papin Varkaudessa. Meillä oli jo etukäteen hyvä ensivaikutelma meidän papista, sillä kyseinen pappi on aikoinaan kastanut mut sekä on toiminut pappina parissa juhlissa, joissa ollaan oltu.

Vaikutelma ei todellakaan huonontunut papin tavattuamme vaan päinvastoin! Tapaamisemme papin kanssa kesti reilu 30 minuuttia ja naurettiin valehtelematta se koko aika ja meininki oli todella rento, vaikka toki tietyistä asioista puhuttiin tietyllä vakavuudella. Tapaamisen alkuun käytiin vihkikaava läpi ja sovittiin yksityiskohdista. Haluttiin ehdottomasti sulhon kanssa sormusvalat ja pappi ehdotti, että sanomme ne toisillemme niin ettei hän esilue lauseita vaan sanomme ne alusta loppuun itse ja vapaamuotoisemmin. Saa nähdä miten sitten itse h-hetkenä löytää ne oikeat sanat, mutta eiköhän se siitä. Pappi sanoi, että se aina vähän latistaa tunnelmaa, kun pappi sanelee morsiusparille sormusvalat. Pappi myöskin muistutti ettei haittaa vaikkei oikeita sanoja löydy tai vaikka valat eivät kuulu muille, sillä valojen vannominen ei ole show papille eikä vieraille vaan se on ainoastaan minun ja sulhon hetki.

Vihkikaavan läpikäymisen jälkeen pappi kyseli kysymyksiä liittyen tapaamiseemme, luonteenpiirteisiimme, suhteeseemme jne. ja meillä oli kyllä tosi hauskaa, kun käytiin läpi kaikkia yhteisiä juttuja ja pappi oli myös niissä täysillä mukana. Kerroimme papillemme myös miten fanitamme Espanjaa ja että kihlauskin tapahtui kyseisessä maassa, johon pappi totesi että joutuu varmaan lausumaan sitten muutamat lauseet espanjaksi. ;) Puhuttiin papin kanssa kyllä melkeinpä kaikesta mahdollisesta, matkustelusta räpmusiikkiin.

Kaiken kaikkiaan tapaamisesta jäi tosi hyvä fiilis ja molemmat oltiin yhtä hymyä vielä pitkään tapaamisen jälkeen. En malta odottaa, että saamme kuulla papin puheen, sillä uskon että siitä tulee täysin meidän näköisemme. 

Sunnuntaina mennäänkin sitten kuuntelemaan meidän kuulutukset! 

Ihanaa viikonloppua kaikille! Me jatketaan iltaa parin viinilasin ja tortillojen parissa, huomenna toivottavasti päästään rannalle rentoutumaan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti