keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Vieraslista pohdituttaa!

Oon tänään käynyt läpi tuota meidän vieraslistaa ja yrittänyt tehdä siitä lopullista versiota omien kutsuttavien puolelta. Yksi asia kuitenkin mietityttää vielä kovasti ja en meinaa löytää siihen millään ratkaisua...

Oon siis pohtinut, että kutsuisin 2-3 työkaveria. En oo kuitenkaan ihan 100% varma aionko heidät kutsua ja jos kutsun, niin kutsunko kaksi vai kolme. Nää kaikki työkaverit on mulle tärkeitä, vaikka en vapaa-ajalla heidän kanssa vietäkään aikaa. Lisäksi mua pohdituttaa se, pitääkö työkavereiden puolisot kutsua vai ei. Tiedän, että kukin heistä on seurustellut useamman vuoden puolisonsa kanssa ja suhteet on vakavalla pohjalla, mutta ketään heistä en ole ikinä tavannut. Tosin ollaan jätetty kutsumatta myös muiden vieraiden puolisoja, joten miksi ei myös työkavereiden? 

Oonkin tässä selaillut keskustelupalstoja ja siellä yleinen mielipide on, että työkavereiden puolisot voi jättää kutsumatta. Keskusteluissa oltiin tehty vertaus pikkujouluihin, että eihän sinnekään kutsuta työkavereiden puolisoita... Häät ja pikkujoulut, melkein sama asia? 

Nyt kysyisinkin teiltä apua arvon morsmaikut sekä muut lukijat! Mitä mieltä te ootte tästä puolisoasiasta? 

Vaikka voihan se olla, etten kutsu ketään työkavereistani häihin vaan annetaan nekin paikat esimerkiksi kavereille, joiden kutsumista pähkäillään. ÄHH vaikeeta! Voitaisko jo lähettää ne kutsut niin ei tarviis näitä asioita enää pähkäillä?!

kuva: Style Me Pretty

Ps. Tänään tasan 5 kk häihin, hurjaa! 

12 kommenttia:

 1. Kyllä minusta työkavereiden puolisot voi jättää kutsumatta ihan hyvällä omallatunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin itseasiassa heti tämän postauksen julkaistuani kallistuin siihen, ettei heitä tarvitse kutsua :)

   Poista
 2. Mun mielestä ei tarvitse kutsua työkavereita. Jos työkaverit ei oo niin läheisiä, että niiden kanssa olisi työn ulkopuolella niin älä mieti enempää. Sitä paitsi työpaikalla osa kuitenkin vihoittelee kun ei saa kutsua. Sen sijaan ystäväpiirissä on varmasti sellaisia ihmisiä, joiden kanssa on enemmän historiaa. Oliko liian suoraa tekstiä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut, suora teksti tepsii aina! :) Mut kyse ei oo siitä ettei työkaverit olisi mulle läheisiä ja tämän vuoksi emme näe vapaa-ajalla, sillä nää työkaverit on mulle läheisiä ja heidän kanssaan pystyy kyllä jakamaan ilot ja surut. Mutta uskon että 3-vuorotyö on yksi syy mikä rajoittaa meidän yhteisiä vapaa-ajan hetkiä. :) Aina kun toinen on vapaalla, on toinen usein töissä. Mutta tota mä oon miettinytkin, että miettiikö sitten osa meidän osaston työntekijöistä että mikseivät he saaneet kutsua. Paljon pohdittavaa! Kiitos mielipiteestä! :)

   Poista
  2. Hmm... no siinä tapauksessa en osaa valita sun puolesta. Mutta kyllä työkaverit varmasti ymmärtää ettet halua niiden puolisoita kutsua. Onhan niillä toisensa juhlissa, ettei niille ainakaan yksinäistä tule.

   Poista
  3. Näinpä, tuota itellenikin perustelin kun mietin että kutsuako puolisoita vai ei! Se voi olla kuitenkin, että kallistun lopulta siihen etten kutsu ketään työkavereista.. onneksi tässä nyt on vielä hetki aikaa miettiä :)

   Poista
 3. Mekin ollaan kovasti mietitty ylipäätään tuota puoliso asiaa, oon tullu siihen tulokseen, että ne ihmiset ketä en oo koskaa nähny/en tunne niin ei oo mitään asiaa meijän häihin. En halua maksella tuntemattomien ruokia ja hauskanpitoja, ja muutenkin on kiva tuntea omissa häissään kaikki ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan aika samoilla linjoilla teidän kanssa ettei kutsuta niitä, joita ei tiedetä. Sulho ei esim. aio kutsua oman kumminsa uutta puolisoa, sillä ei tätä tunne. Tätä mietin siis tässä työkaveriasiassakin, että miksi kutsuisin heidän puolisot, kun en ketään heistä tunne. Yksi asia mikä pohdituttaa on sitten että kutsutaanko parin bestmanin tyttöystävät vaiko ei. Toisen tyttöystävän oon pari kertaa nähnyt nopeasti ja toista en ollenkaan ja molemmat alkoivat seurustelemaan tossa joulukuussa että suhteet on vielä aika tuoreitakin. Huoh.

   Poista
 4. Etikettisääntöjen mukaan sellaisen porukan puolisoita ei tarvitse kutsua, joista on täysin vain toisen kanssa tekemisissä, esim. juuri työkaverit tai harrastusporukka. Äitini on selannut ahkerasti Kultaisen käytöksen kirjan läpi, joten jotain on munkin mieleen jäänyt :) Eli turhaan murehdit asiasta!

  VastaaPoista
 5. Itse teimme sen rajauksen, että emme kutsu työkavereita, vaikka tärkeitä ovatkin, sillä meillä tuli ongelmaa sen kanssa, että ketkä kaikki sitten kutsutaan, mielestämme olisi ollut hölmöä kutsua vain osa työkavereista. Itse olen sitä mieltä, että huvin voi kutsua vain työkaverin, eikä puolisoita, me emme ole kutsumassa kaikin kenenkään semmoisen henkilön puolisoa ketä emme ole lainkaan tavanneet. Vaikka olisikin kyse ystävästä. Ehkä hieman karua, mutta haluamme paikalle vain ihmisiä jotka tunnemme ja jotka tuntevat meidät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin alan olla nyt sitä mieltä, että työkaverit jää pois. Vaikka tiedänkin, että mun mieli tulee muuttumaan tän asian suhteen vielä monesti! Mutta joo onhan tää karsiminen omalla tavallaan karua, mutta sitä on myös pakko tehdä, jottei vieraslista paisu aivan mahdottomaksi!

   Poista