keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kesäkunto täältä tullaan!

Nyt kun mulla huomenna alkaa taas viimein normaali elämä, johon kuuluu siis työ, sulho sekä ystävät (okei ja hääsuunnitelmat...) niin huomenna on myös aika aloittaa uusi terveellisempi elämä! Oon nyt tässä viimeiset kaksi viikkoa käynyt töissä ja lukenut huomiseen tenttiin enkä oo ihan oikeasti kerennyt näkemään edes ketään ihmisiä sulhon ja työkavereiden lisäksi. 

Mutta niin. En ole varmaan ainoa, joka lupasi vuoden vaihtuessa aloittaa terveellisemmät elämäntavat. Vuoden alusta oon jo parantanut ruokailutottumuksia ja herkuttelut on jääny hyvin vähiin. Mikä on mulle sinänsä aikamoinen saavutus, sillä näin talviaikaan suklaa on mun paras ystävä. Oon oikeestaan jo viime syksystä asti pyrkiny vähentää herkuttelua ja oon mielestäni onnistunu siinä todella hyvin. Joulusuklaitakaan ei tullut syötyä pahemmin ja tuolla kaapissa odottaakin monen monta konvehtirasiaa.

Mutta nyt olisi tarkoitus aloittaa myös säännöllinen liikunta ja ensimmäisen askeleen siihen otin tänään ostamalla Prismasta jumppapallon! Mä en oo mikään salifani, joten siksi kotijumppailut on mulle hyvä vaihtoehto. Ryhmäliikuntatunneista tykkäisin, mutta ne on vaan niin tajuttoman kalliita... Mä en myöskään hirveän mielelläni lähde tuonne kylmään lenkkeilemään, mutta innolla odotan tulevaa kevättä, aurinkonpaistetta ja sulia kävelyteitä. Mulla on meidän Wii-pelikoneelle olemassa myös sellainen kuntoilupeli, jonka ainakin viime syksynä koin hyväksi. Lisäksi olen jumppaillut Youtubesta löytämieni videoiden tahtiin. Tässä yksi videoesimerkki:


Tarkoituksena olisi jumppailla ainakin 3-4 kertaa viikossa ja heti kun lenkkeilykelit alkavat, niin aion aloittaa myös sen. Tavoitteena siis olisi kiinteytyä ja pudottaa siinä samalla muutama kilo ensi heinäkuuta ajatellen. Motivaatiotsempparina mulla toimii oma rakas sulho, joka on kunnon urheiluhullu ja joka saa tehdä mulle kunnon kuntoiluohjelman. Lisäksi sulho tarkkailee mun ruokavaliota todella tarkkaan ja joudun (tai no haluan) kysyä "luvan" vähänkin epäterveelliseen juttuun. Tällä hetkellä mulla on kiellettynä esim. kaakao, joka on myös yksi mun suurimmista herkuista. Mutta ihan hyvä, että joku pysyy tiukkana etten sorru ja ettei tartte kokea sitten huonoa omatuntoa. 

Kokonaan en tietenkään meinaa herkuttelua lopettaa ja seuraava herkutteluilta onkin tulossa jo ensi lauantaina, kun luoksemme saapuvat kaasot ja bestmanit viettämään iltaa ja suunnittelemaan hieman tulevia häitä. Eikä mulla tuu sen kanssa ongelmaa etten sais syödä karkkia tai sitä suklaata vaan enemmän tuskaa tuottaa varmaan kaikki suolaset herkut, kuten tortillasipsit ja salsat tms. En oo ikinä muutenkaan ollut mitenkään perso karkeille, ainoastaan suklaalle. Mutta nyt kun ilman suklaatakin on tullut jo oltua jonkun aikaa, ei sitä tee ees mieli. 


Tällee mäki voin sit poseeraa meidän häämatkalla.... :)
kuva: Google

Tästä se lähtee! Vielä ainakin vaikuttaa hyvältä, sillä oon ihan mielettömän iloinen jo tuosta jumppapallosta ja en malta odottaa meidän yhteisiä hetkiä. :) Ja muutenkin motivaatio on kyllä korkealla, nimittäin oishan se ihan kiva näyttää mahdollisimman hyvältä hääpäivänä.

Onkos muilla samanlaisia suunnitelmia?

6 kommenttia:

  1. On kyllä samanlaisia suunnitelmia, vielä kun sais ton jalan kuntoon (Oon siis menossa jalkaleikkaukseen), niin pääsisi lenkillekin kunnolla taas.
    Liityin lukijaksesi. :)

    -Sartsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou, tsemppiä kovasti leikkaukseen! Ja kiitos, sait myös minusta uuden lukijan blogiisi! :)

      Poista
  2. koti jumppa on kyllä niin parasta ja tuloksia saa kyllä jos oikein haluaa. tuu kurkkaan blogia jos kiinnostaa. ite kirjottelen juurikin vaan kotiliikunnasta perhearjen pyörityksen ohella :)) onnea jumppailuihin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tehokasta on kyllä, on ollu sen verran paikat kipeenä nyt tässä kuluneella viikolla. :D mut joo, omatunto ei kyllä antais periks jos yhtään löysäilis ja onneks myöskään mun virtuaalipersonaltrainer ei päästä mua kovin helpolla. Mut hei kiitti vinkistä, tuun ehdottomasti kurkkailemaan!:)

      Poista