torstai 10. tammikuuta 2013

Häämusiikista


Ollaan viime aikoina kovasti pohdittu sulhon kanssa mitä musiikkia häihimme haluamme ja voisin nyt laittaa tänne kappalevaihtoehtoja, mitä olemme ajatelleet valitsevamme.

Meille ei tule oikeastaan mitään perinteistä häämusiikkia, jos se vain on meistä kiinni. Eli jos kanttorille sopii, meille ei tule häämarsseja eikä hääjuhlassamme tanssita häävalssia. Aiemminkin olen kertonut, että haluamme tulomusiikiksi Yiruman Kiss The Rain -kappaleen. Kappale on aivan ihana ja pakko sanoa, että mun sydän särkyy, jos ei sitä saada. Nyt viimeks joulukirkossa kuuntelin miten kauniisti flyygeli soi siellä, niin voin vain kuvitella miten kauniilta tämä kappale kuulostaa kirkossa. Ja sitäpaitsi olen jo suunnitellut mihin aikaan morsiustytöt lähtee kävelemään ja missä vaiheessa minä ja isi, eli tän on nyt vaan pakko onnistua! :D Jos tämä kappale ei jostain syystä onnistu, niin vaihtoehtona on sitten perinteinen Pachelbelin Canon in D.


Virttä emme ole vielä valinneet emmekä kyllä pahemmin kuunnelletkaan vaihtoehtoja. Sulhon perhetutut ovat lupautuneet laulamaan kirkossa ja olemmekin pohtineet kuumeisesti, minkä kappaleen haluaisimme heidän laulavan. Tällä hetkellä sulhon ykkösvaihtoehto on Johanna Kurkelan Oothan tässä vielä huomenna. Pakko myöntää että kappale on kyllä kaunis. :) Ainoa asia mikä kappaleessa häiritsee, että kun menee Youtubeen kuuntelemaan kyseistä kappaletta, tulee sieltä R.I.P -kommentteja. Sopiiko tämä teidän mielestänne häihin?


Toinen ihana kappale on myöskin Johanna Kurkelan laulama Rakkauslaulu. En vaan tiedä, onko kyseinen kappale jo vähän liian "kuultu". Tai no mitäpä sillä on väliä, jos tämän päätämme valita. :)


Poistumismusiikiksi ollaan kaavailtu Yiruman 27. may -kappaletta, erittäin kaunis kappale sekin. En tiedä mikä biisi tän tilalle otetaan, jos tää ei jostain syystä kirkolle sopis. Joskus tosin sulhon kanssa ajateltiin, että miten hienoo ois astella alttarilta pois James Brownin I Got You (I Feel good)-biisin tahtiin! :D Veikkaan kuitenkin, että kirkkoon se ei ole niin sovelias biisi...Häätanssiksi olemme kaavailleet Johanna Iivanaisen ja Lenni-Kalle Taipaleen versiota tunnetusta Romanssi-kappaleesta. Kappaletta ei löydy Youtubesta, mutta Spotifyn omistajat voivat kuunnella kyseisen kappaleen sieltä mikäli kiinnostaa. :) Tämä kappale on ollut vaihtoehtona jo siitä asti kun aloimme suunnittelemaan häitä ja edelleen se liikuttaa.

Ei meidän häät kuitenkaan ihan ilman valssia jää, kun tarkoituksena on tanssahdella vanhempiemme kanssa Akselin ja Elinan häävalssin tahtiin. Tämä kappale oli sulhon vanhempien toive, sillä se on ollut aikanaan heidän häävalssinsa. 


Toiseksi yhteistanssikappaleeksi olemme ajatelleet John Denverin Annie's Song. Kyseinen kappale on taas äitini suosikki, joten se on yksi syy miksi tämä kuullaan meidän häissämme.


Yhteistanssien jälkeen seuraa vielä yksi yllätystanssi, jolloin tanssilattian valtaa minun ja sulhon lisäksi meidän ihanat kaasot ja bestmanit. Tätä odotan kyllä innolla ja ihanaa kun kaikki muutkin ovat niin fiiliksissä tästä! En malta odottaa, että päästään harjottelemaan. ;) Tällä hetkellä yhtenä biisivaihtoehtona on LMFAOn Party Rock Anthem ja tarkoitus olisi, että biisin lopuksi kaikki vieraat tulis tanssilattialle ja loppuillan juhlat ois valmiit alkamaan! :) Katotaan miten bestmanit "shufflaa" hihi.Loppuilta kuluukin sitten sekalaisen musiikin tahtiin tanssahdellessa! :)

kuvat: Style Me Pretty

Hauskaa viikonloppua kaikille! Huomenna tosiaan vietellään sulhon levyjulkkareita ja sunnuntaina sitten häämessuilemaan! Häämessukuulumisia sitten heti sunnuntaina tai alkuviikosta viimeistään!


5 kommenttia:

 1. Noi Yiruman kappaleet on kyllä ihania, vaikkei itelle niitä tulekaan :) pianomusiikki on niin järjettömän kaunista! Luin muistaakseni just eilen jostain naikkareiden forumisivulta, että joillakin oli soinut tuo I Feel Good lähtömusiikkina kirkossa, eli on se jossain ainakin mennyt läpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho! mutta taitaa James Brownit silti jäädä nyt väliin... :D

   Poista
 2. Meille on tulossa näillä näkymin häätanssiksi tuo "oothan tässä vielä huomenna" joten arvateknkin se minun mielestäni sopii häihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä se minunkin mielestä sopii! :) pitää nyt vielä pohtia että minkä me aiomme valita, nyt kun rinnalle on tullut kolmaskin ehdokas!

   Poista
 3. Kiitos että blogisi kautta löysin Yiruman musiikin!€

  VastaaPoista