perjantai 25. tammikuuta 2013

Häämatkapohdintoja vol. 1

Pistettiin alkuviikosta menemään muutamalle matkanjärjestäjälle tarjouspyyntöjä liittyen häämatkaan. Meidän tarkoituksenahan on siis lähteä pari päivää häiden jälkeen n. viikoksi johonkin kaupunkimatkalle. Talvella olemme ajatelleet sitten tehdä häämatka osa 2:n, sillä maissa joihin haluaisimme mennä, on heinäkuussa hyvin huonot säät, joten siksi pitempi reissu täytyy tehdä talvella. 

Nyt ollaankin sitten kateltu erilaisia kaupunkilomavaihtoehtoja ja suurimmaksi ykköseksi on noussut Sisilia. Sisilia näyttää ihan uskomattoman romanttiselta ja voin nähdä jo meidät siellä katukahvilassa maistelemassa punaviiniä ja katsomassa kaupungin vilinää. Ja ennen kaikkea, italialainen ruoka... ah! Sisilian kaupungeista Taormina on saanut eniten kehuja, vaikka siellä onkin kuulemma aikamoinen turistirysä kesäisin. 


Taormina

Taormina

Taormina

Mr. Travelilta saimme matkakohde-ehdotukseksi Caprin, mutta äippäni sekä myös ihmiset internetin keskustelupalstoilla sanoivat paikkaa todella kalliiksi ja ettei siellä viikoa kyllä saa helposti kulumaan. Äitini myös muisteli paikan olevan hieman vanhempien ihmisten suosima. Paikka näyttää kyllä kuvissa todella ihanalta!

Capri

Mr. Travel ehdotti myös toista kohdetta ja tämä toinen olisi myös yhdistelmämatka. Tästä mä jo vähän ehdin innostua! Häämatka kohdistuisi Portugaliin ja siellä olisimme 6 vrk Cascaissa ja 3 vrk Lissabonissa. Ja ei varmaan tartte taas sanoa, mutta ainakin kuvien perusteella tuo Cascais näyttää myös aivan ihastuttavalta rakkauskaupungilta. Eikä nuo meille ehdotetut hotellitkaan mitenkään pahan näköisiä olleet.

Cascais

Cascais


Hotelli Grande Real Villa Italia Hotel & Spa / Cascais

Standard seaview room, Grande Real Villa Italia Hotel & Spa

Hotellin kylpylä

Lissabon

 Kuva kohteesta: Marques De Pombal Hotel, Lissabon

 Kuva kohteesta: Marques De Pombal Hotel, Lissabon
Marques De Pombal Hotel / Lissabon

Tässä sitä riittääkin sitten pähkäiltävää, että minnekäs sitä lähtiskään. Toki odotetaan vielä muiltakin matkanjärjestäjiltä tarjouksia. Se Sisilia on vaan tainnut viedä kaikessa ihanuudessaan mun sydämen, mutta eipä tuo Portugalikaan mitenkään huono vaihtoehto ole  :)

Onko muilla häämatkasuunnitelmat jo selvillä? :) 
Hei ja jos jollain on kokemuksia näistä matkakohteista tai jos haluaa suositella jotain ihan toista matkakohdetta, niin antaa tulla vaan! 

Ihanaa viikonloppua kaikille! Meillä on huomenna illanistujaiset kaasojen ja bestmanien kanssa, en malta odottaa! 

Kaikki kuvat otettu Googlesta.

10 kommenttia:

  1. Kivannäköisiä vaihtoehtoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun osaisi jossain vaiheessa valita näistä kaikista ihanista vaihtoehdoista! :)

      Poista
  2. Olen jättänyt häämatkasta päättämisvallan täysin sulhasen harteille. Joten matkakohde tulee olemaan minulle täysin arvoitus lentokentälle saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi ihanaa!! jännitystä vielä itse hääpäivän jälkeenkin siis! :)

      Poista
  3. Minä ja sydänkäpyni ollaan kovia välimeren matkailun ystäviä ja Sisilia on yksi suosikki paikoistamme, joten suosittelen lämpimästi. Omat kokemuksemme ovat erittäin positiiviset pikku saaresta, lukuunottamatta Palermon likaisuutta, paikka itsessään muuten oli ihan mutta likainen. Olemme vuokranneet auton ja ajelleet ympäri saarta niin turisti paikoissa kuin pikku kylissäkin. Etelä italialaiset ovat aika "kuumapäisiä" verrattuna pohjoisen ihmisiin, liikenteessä huomaa ainakin :) mutta maisemat, ruoka, ostosmahdollisuudet ja yleinen ilmapiiri ovat minun mieleeni. Joten lämpimästi suosittelen Sisiliaa matkakohteeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä oonkin kuullut, että kannattaa vuokrata auto ja lähteä hieman kiertelemään! Ihanaa, nyt mulla on vaan suurempi halu päästä Sisiliaan :) Kiitos!

      Poista
  4. Meilläkin on vielä häämatka päättämättä, ajateltiin tuossa häiden jälkeen päättää mihin mennään. :) Sisilia houkuttelisi meitäkin, emme tosin ole sielä vielä koskaan olleet. :)

    VastaaPoista
  5. Mekään ei olla koskaan oltu sisiliassa, mutta oon kuullut siitä paljon hyvää! :)

    VastaaPoista
  6. Olen itse ollut cascaiss ja lissabonissa ja portugalissa ylipäätänsä ja voin kyllä suuresti suositella:)! Varsinkin jos viitsii vielä eksyi hieman syrjempiin kohteisiin, on Portugali uskomattoman halpa paikka:) Tietty turistien suosimissa paikoissa hinnat eivät kovasti suomen hinnoista eroa, mutta kun hakeutuu hieman syrjempään, niin on se lompakollekin edukasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla, kiitos! :) ja näinhän se taitaa mennä vähän joka paikassa että vähän jos menee syrjemmälle niin löytyy edullisempia ruokapaikkoja jne. ja aidompaa paikallista tunnelmaa. :)

      Poista