perjantai 28. joulukuuta 2012

Meidän joulu

Noniin joulu tuli ja meni! Oli kyllä todella ihana ja rentouttava joulu :) Matkustin siis jo viime viikon keskiviikkona porukoille ja torstaina lähdin iskän kanssa moikkaamaan toista veljeä ja tädin kullanmuruja Jyväskylään. Veljentyttöni tulee olemaan morsiusneitona ja hän on odottanut häitä jo siitä asti kun mentiin kihloihin ja pohtinut mitä meinaa laittaa päälle. Toissa kesänä hän esitteli minulle kengät, jotka aikoo häihin laittaa. Harmi, kun kyseiset kengät taitavat olla ensi kesänä jo pienet. :) Tällä kertaa Kerttu kysyi, että millainen sen morsiusmekon pitää nyt olla. Sanoin, että ihan sellainen kun hän itse vain haluaa ja lupasin, että keväällä mennään yhdessä mekko-ostoksille. :) Lisäksi Kerttu pohti, mikä Konsta-veljen rooli voisi olla häissä, ei kuulemma ollut vielä keksinyt sopivaa hommaa. Minä kyllä haluisin kovasti, että Konsta voisi lukea haluamamme raamatun pätkän kirkossa, jos Konsta siihen vain suostuu.

Perjantaina sulho tulikin sitten kissojen kanssa Savoon ja vietettiin mun porukoilla yksi yö. Lauantaina matkustettiin sitten sulhon vanhempien mökille Leppävirralle, jossa vietettiinkin aikaa joulupäivään saakka. 


Aatonaattona käytiin pienellä kävelylenkillä ja oli kyllä aikamoinen pakkanen! Aluksi kylmyys ei tuntunut juurikaan missään, mutta lenkin päätteeksi oli kyllä oikein mukava päästä sisälle lämpöseen. Mutta pakko sanoa, että luonto on kyllä niin kaunis talvella! 

Matkan varrelle osui näin kaunis maisema...

ja olihan sen eteen pakko mennä poseeraamaan. Oli kyllä kylmä! 

sulhon ripsetkin jääty!

Mutta onneksi pusu lämmitti. ;)

Aatonaattoiltana mökille saapui sulhon veli sekä hänen tyttöystävänsä. Saman pöydän ääreen kokoontui illan aikana myös sulhon isovanhemmat ja oli kyllä mukava viettää ilta yhdessä! Hieno hetki oli myös, kun toinen sulhon mummoista otti minttuviina-kulauksen. :D

Aatto aloitettiin riisipuurolla ja kuusen koristelulla ja sulho lKöysi jostakin mistelinoksan, joten pitihän sen alla tottakai pussata ja vielä todistaa tämä hetki kameralle. Kuvan tarkoituksena tosin oli, ettei mistelin pitäjä näkyisi kuvassa, mutta hyvä näinkin. ;)

Sulhon vanhemmat olivat järjestäneet myös pienen retken ulos. Tarkoituksena oli vihjeiden perustella siirtyä seuraavalle rastita ja vastata rastilla oleviin kysymyksiin. Retken päätteeksi sytytettiin nuotio ja juotiin ulkona kuumat glögit sekä syötiin piparia. Mökille päästyämme käytiin kysymykset läpi ja ei liene yllätys kenellekään, että minä ja sulho voitettiin kisa :)


Aattona lähdettiin käymään sulhon sekä anopin kanssa joulukirkossa meidän tulevassa vihkikirkossa. Kirkko jaksaa ihastuttaa edelleen ja rupes kyllä taas hieman jännittämään, kun mietin että kohta me tuolla alttarilla seisoskellaan. Kirkko oli tosi tunnelmallinen ja varsinkin kun Oi jouluyö-kappale soitettiin flyygelillä ja sellolla säestettynä, niin tuli kyllä kunnon kylmät väreet! 


Kirkon jälkeen olikin vuorossa joulusaunan vuoro, jonka jälkeen herkuteltiin masut täyteen. Ruuan jälkeen jaettiin lahjat ja voi mitä ihanuuksia lahjoista paljastui. Oltiin sulhon kanssa toivottu joululahjaksi "ainoastaan" uutta sohvaa, jonka kustannuksiin molempien vanhemmat osallistuivat. Kuitenkin paketteja tuli ihan älyttömästi! Paketeista paljastui mm. sisustusjuttuja, kosmetiikkaa, lahjakortteja, suklaata, leffalippuja jne. Sulholta sain lahjaksi hajuveden, kauan odotetun vohveliraudan sekä kenkälahjakortin eli ajatuksena on että unelmien kengät löytäessäni, nykäisen sulhasta hihasta ja kengät ovat minun! Ainut huono puoli, ettei sulho tajunnut laittaa korttiin mitään hintakattoa... Sattumalta kun himoitsisin yksiä Jimmy Choon kenkiä hääkengiksi.... ;) No ei kai sentään!


Lahjojen jakamisen jälkeen nautittiinkin hieman glögiä ja viiniä ja pelailtiin Trivial Pursuit-lautapeliä. Todella hauska aatto siis! :) Joulupäivänä lähdettiin aamupäivästä ajelemaan mun vanhempien luokse, jossa syötiin jouluruoka ja mun toinen veli tuli kyläilemään. Illasta lähdettiin sitten joulupäivän perinteiden mukaisesti yöelämään moikkaamaan vanhoja kavereita. :) Tapsana ajeltiin takaisin Helsinkiin ja eilen koitti paluu arkeen ja 12 h työpäivä. 

Mutta oli kyllä erittäin hauska ja rentouttava joululoma. Ja kohta juhlitaankin sitten uutta vuotta! Me vuokrattiin ison kaveriporukan kanssa saunatila, jossa juhlitaan vuoden vaihtumista.

Miten teidän joulu sujui ja kuinka aiotte viettää uutta vuotta? :)

PS: Häähömpötys oli joulun alla hieman tauolla, mutta tänään se alkaa taas, kun tarkoitus olisi tehdä testiversiot meidän kutsuista! 

1 kommentti: