sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lapsettomat häät?

Hääblogeissa ja hääsivustoilla on paljon puhuttu siitä, kutsuako lapsia häihin vai ei. Jotkut eivät voi ollenkaan käsittää ajatusta, että lapsia ei kutsuttaisi häihin kun taas joillekin ajatus lapsien kutsumisesta on täysin mahdoton. Jotkut voivat myös ottaa sen loukkauksena, jos lapsia ei toivota häihin, kun taas jotkut vanhemmat ovat varmasti iloisia siitä, että voivat kerrankin jättää lapset kotiin ja pääsevät kunnolla juhlimaan. 


Itse ymmärrän hyvin morsiuspareja, jotka eivät halua kirkuvia ja itkeviä lapsia pilaamaan tärkeintä päiväänsä eikä se minusta ole millään tavalla loukkaavaa. Tuntuukin, että lapsettomat häät ovat kovasti yleistymässä.


Me itse sallimme lapset hääjuhlassamme. Me emme itseasiassa ole edes miettineet sitä vaihtoehtoa, että emme kutsuisi myös lapsia häihimme.  Tosin meidän kutsuvierailla ei kovin monella edes ole todella pieniä lapsia, vain muutamalla pariskunnalla. Suurin osa kutsutuista lapsista on jo kouluikäisiä ja jotka (toivottavasti) osaavat jo hieman käyttäytyä. Tietenkin toivon, että vanhemmat pitävät huolen siitä, että lapset eivät huuda täyttä kurkkua juuri silloin kun sanomme sulhon kanssa toisillemme "tahdon". 


Jotkut hankkivat häihin lastenhoitajan, joka pitää huolta lapsista hääjuhlan ajan. Me emme koe tähän tarvetta, sillä niinkuin äsken sanoin, suurin osa lapsista on jo sen verran isoja. Jotain virikettä lapsille pitää kuitenkin juhlassa olla. Onneksi juhlapaikallamme on iso piha, jonne voi ostaa esimerkiksi pari erilaista pihapeliä. Lisäksi häissä joissa olimme heinäkuussa, lapset viihtyivät todella hyvin yhdessä ja keksivät omia leikkejään. Veikkaan, että herkkubuffet voi olla lapsille myös aika kova sana. :)


Miten teillä muilla? Kutsutteko lapsia häihinne? Jos kutsutte, aiotteko varata lapsille jotain virikkeitä juhlaan? 

kuvat: Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti