tiistai 27. elokuuta 2013

Meidän hääpäivämme: Ylläritanssi

Joskus viime syksynä katselin paljon häätanssivideoita Youtubesta ja bongasin sieltä ne hieman erilaiset häätanssit, joissa musiikki sekä tanssiliikkeet vaihtuvat! Innostuttiin heti sulhon kanssa ajatuksesta ja ajateltiinkin aluksi, että meille tulee sellainen häätanssi. Kuitenkin bongasin videoista myös vaihtoehdon, jossa tanssiin oltiin otettu mukaan kaasot sekä bestmanit ja innostuttiin tästä vieläkin enemmän! Haluttiin kuitenkin tanssia meidän häätanssi ihan kahdestaan, mutta haluttiin myös ottaa kaasot ja bestmanit mukaan jotenkin, joten päätettiin tanssia kokonaan uusi tanssi koko porukalla. 

Mietittiin mihin kohtaan tanssi olisi järkevin ujuttaa ja mietittiin ensin, että tanssi olisi tullut heti meidän häätanssimme jälkeen. Mutta sitten mietimme, että miten tollasen vauhdikkaan tanssin jälkeen malttaa rauhoittua enää niihin hitaimpiin vanhempien kanssa tanssittaviin ja löytää taas sen tietyn tunnelman. Tämän vuoksi päädyttiin järjestämään meidän yhteistanssi ihan viimeiseksi, näin myös illan bileet voisivat alkaa meidän yllätystanssin myötä. 

Esiteltiin tää idea kaasoille ja bestmaneille joskus viime vuonna ja kaikki oli kyllä heti tosi innoissaan asiasta! Sulhon veli oli jo kysellyt ammattilaistanssijaa tekemään meille koreografiat, mutta päätettiin keksiä liikkeet kuitenkin itse. Treenit aloitettiin viime keväällä mutaisella hiekkakentällä ja sen jälkeen treenattiin vielä pari kertaa - kerran kesäkuussa ja viimeisen kerran sitten häitä edeltävänä iltana juhlapaikalla. Oltiin tosi yllättyneitä sulhon kanssa siitä miten tosissaan kaikki ottivat tän jutun ja halusivat panostaa siihen - jopa kaikki bestmanit. ;) 

Pyysimme siis valssailujen jälkeen vieraita tyhjentämään tanssilattia, sillä hääpari halusi tanssia vielä yhden tanssin. Tässä vaiheessa heitin nopeesti ja mahdollisimman huomaamattomasti mun tanssikengät nurkkaan. :D Tanssimme alkoikin hitaalla kappaleella, jolloin minä ja sulho tanssimme kahdestaan. Kappaleena oli Swedish House Mafian Don't you worry child, mutta akustisena versiona. Siinä sitten jonkun aikaa sulhon kanssa pyörittiin kunnes yhtäkkiä musiikki katkesi ja oltiin sulhon kanssa olevinaan yhtä kysymysmerkkiä ja luotiin kummastelevia ja ehkä vähän vihaisia katseita ja huutoja DJ'lle. (Dj muuten pelkäsi, että joku vihainen sukulainen heittää häntä jollakin, kun hän "menee pilaamaan" meidän tanssin :D). 

No pikkuhiljaa musiikki alkaa taas soimaan - ja mikäs muukaan biisi kuin Gangnam style! Samalla hetkellä myös kaasot ja bestmanit hyppäävät mukaan tanssiin. Seuraavana biisinä oli Carly Rae Jepsenin Call me maybe ja se oli poikien oma tanssi. Poikien tanssin jälkeen tuli tyttöjen osuus ja meidän pepun sheikkausbiisinä toimi Beyoncen Crazy in love. Viimeisen biisin ajaksi taas yhdistyttiin ja päästiin (tai ainakin yritettiin) shufflaamaan LMFAO:n Party Rock Anthemin tahtiin. Oltiin myös sovittu, että tietyssä kohdassa biisiä lähdetään yleisön sekaan ja haetaan sieltä lisää tanssijoita tanssilattialle ja illan bileet olisivat valmiit alkamaan! 

Vierailta tuli paljon kehuja tanssista ja oltiin kyllä kaikki varmaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen, vaikka joillakin saattoi jalat mennä vähän sinne ja tänne, mutta se ei nyt ollukaan siinä pääasia. ;) Meillä oli ainakin ihan himputin hauskaa tanssia se! Tanssittiin se vielä uudelleen joskus myöhemmin ja jotenkin ne lantiot liikku kaikilla vähän notkeemmin kun aikasemmin. ;)
Mutta tässä videomateriaalia kyseisestä tanssista. Valitettavasti video ei ole kuvattu ihan alusta asti kun ei tajuttu asiasta kellekään vihjasta, joten mun ja sulhon alkujorailut jää välistä, mutta eipä siinä ollut mitään sen kummempaa - kunhan pyörittiin ja hieman taivuteltiin. :) Ja jos ihmettelette mitä teen tuossa yhdessä kohtaa videota, kun kaasot&bestmanit pyörii meidän ympärillä, niin lasken vain alushametta kun se tuon kaiken hyppimisen takia tuppasi nousemaan aika ylös. :D


Kuvat: Henri Pylväs. Ethän kopioi!

12 kommenttia:

 1. Aivan loistava!! Ja Sä olet niin kaunis! Joka kerta kun nään susta kuvia hääpäivänänne,mua kaduttaa etten jättänytkään hiuksia auki,sun kampaus on upea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, mutta pyh! Itse olit vähintäänkin yhtä kauniina :)

   Poista
 2. Aivan huikea!!! Vähän teillä on huippu porukka ollu!

  VastaaPoista
 3. IHan superhauskaa, että kaasot ja bestmanitkin on mukana! Siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meille oli tärkeetä, että saadaan heidät edes jollaintavalla mukaan ja saadaan heillekin hieman huomiota!:)

   Poista
 4. Ihan huippujuttu! Kyllä huomaa, miten hauskaa teillä on ollut. Ihana idea :)

  VastaaPoista
 5. Hei mahtava idea laittaa toi tanssi tolleen noiden "virallisten" tanssien jälkeen ja lopettaa noin, että ottaa yleisön mukaanja bileet alkaa! :) Mihin aikaan illasta teillä oli toi tanssi? Eli tuon jälkeen sitten alkoi vaan partymusiikki soimaan yms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häätanssi tais muistaakseni alkaa siinä 20.30 paikkeilla eli varmaan lähempänä ysiä tais tää meidän tanssi sitten olla! :) ja joo, loppupartyt käynnisty tästä meidän tanssista ja siinä olikin ihmiset sopivasti jo tanssilattialla ;)

   Poista