maanantai 12. elokuuta 2013

Meidän hääpäivämme: Puheita ja kakkukahvittelua

Potrettikuvien jälkeen oli vuorossa lisää puheita. Isäni lisäksi puheita häissämme piti sulhon isä sekä kaikki kaasot sekä bestmanit. Appiukko suoriutui puheestaan hienosti, vaikka kertoikin jännittäneensä sitä ja "pelkäsi" herkistyvänsä puheen aikana - aivan niinkuin minunkin isä. Mutta puhe oli loistava!

Myös kaasojen ja bestmanien puheet olivat ihania! Bestmanit keskittyivät enempi sulhoon ja hänen kanssaan koettuihin asioihin ja kaasojen puheet taas keskittyivät enemmän minuun. Puheet olivat hauskoja, koskettavia ja sai kyllä taas tän morsmaikun itkemään. Varsinkin sulhon veljen puhe sai viimeistään kyynelkanavat aukeamaan. Oli ihana nähdä miten paljon kaikki olivat panostaneet puheisiinsa.  

Bestmanien puheiden jälkeen tsekattiin musavideo sulhon polttareista ja taas kaasojen puheiden jälkeen näytettiin mun tandemhyppy-video! Videothan voi katsoa täältä, jos kiinnostaa!


 Puheet kruunasi kuitenkin sulhon puhe, joka oli todella hauska mutta samalla myös todella koskettava. Ja tottakai tää morsian taas itki silmät päästään... Sulhon veli taisi todetakin puheiden jälkeen, että onkohan mulla enää yhtään meikkiä naamassa, kun sen verran tiuhaan tahtiin pukkaa noita kyyneleitä.  Ote sulhon puheesta: "Sanotaan, että suhde kestää kaiken, jos se kestää armeijan, mutta muokattu versio siitä on, että jos suhde kestää hääsuunnittelun, niin se todellakin kestää kaiken!" ;)  Puheiden jälkeen vuorossa hääkakun leikkaus sekä kahvittelut. Meidänhän ei alunperin pitänyt sulhon kanssa polkasta, sillä koettiin sen olevan vähän vanhanaikaista, mutta yleisön paineesta päädyttiin kuitenkin polkasemaan. Kumpi sen voitti, on edelleen mysteeri, mutta sovitaan että se oli tasapeli ;) 

Hääkakkuna meillä oli vadelmasuklaa-kakku. Ei ihan sitä mitä alunperin pyydettiin, mutta luvatun helteen vuoksi pitopalvelun emäntä ei uskaltanut lähteä toteuttamaan meidän alkuperäistä idea. Kakku tehtiin täysin gluteenittomaksi, joka teki kakusta hieman kuivahkon. Nyt jälkeenpäin kun ajattelee, en tiedä miksei otettu ihan normihääkakkua ja pyydetty sen rinnalle pienempi gluteeniton kakku. Noh, turha näitä on jälkeenpäin ruveta jossittelemaan ja kakkukin oli ihan maukasta! Ei ehkä ulkonäöllisestikään sitä mitä haettiin takaa, mutta kelpasi silti! Kakkuun toi kivan lisän oikeat orkideat, jotka pitopalvelun emäntä oli hakenut kukkakaupasta meidän kakkua koristamaan.

Kakun lisäksi tarjolla oli herkkubuffet, jonne kaksi kaasoa leipoivat perjantaina hirmuisen kasan pätkismuffinseja sekä kahdenlaisia macaroneja - perus macaroneja suklaatäytteellä sekä baileys-macaroneja. Herkkubuffetissa oli tietysti lisäksi myös hirmuinen kasa karkkia. Lisäksi sulhon mummi oli leiponut pikkuleipiä. 

Herkut tekivät hyvin kauppansa, macaronit taisivat mennä melkein kaikki eikä karkkiakaan paljoa jäänyt. Ostettiin kuitenkin 14 kg karkkia ja jäljelle taisi jäädä yksi pätkisrasia sekä ranskanpastilleja. Kahvin kanssa meillä oli tarjolla brandya sekä Vana Tallinn-likööriä. 

Kun oltiin saatu kakut naamaan sulhon kanssa, lähdettiin kiertämään jokainen pöytä läpi sillä haluttiin tervehtiä ja jutella kaikkien vieraidemme kanssa. Ja sainpahan siinä saman treffikutsunkin ulos eräältä ihastuttavalta - joskin hieman nuorelta herrasmieheltä. ;)
Huhhuh, hullua ajatella että tuosta päivästä on huomenna kulunut yksi kuukausi! Miten huimaa vauhtia nää päivät, viikot ja kuukaudet meneekään! Ollaan viikonloppuna lähdössä meidän häämaisemiin, kun mennään isolla kaveriporukalla viettämään viimeisiä kesäpäiviä (toivottavasti myös säänpuolesta) sulhon vanhempien mökille!

P.S. Tuo "love is sweet"-viiri olisi myytävänä! Jos joku on kiinnostunu siitä, niin voi laittaa mulle sähköpostia :) Mulla ois myös 5 kpl karkkibuffetkauhoja, jos joku on niitä vailla!

Kuvat: Henri Pylväs. Ethän kopioi kuvia!!

4 kommenttia:

 1. Mämämä! Viirin tahtoisin niin.. :)

  Hirmuisen kauniita ootte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jipii, laitatko mulle sähköpostia, kun en tuolta sun profiilista löytäny sun s-postia? :)

   Poista
 2. Todella hauskalta, onnelliselta ja onnistuneelta näyttää teidän päivänne kuvien perusteella. Mä voisin olla kiinnostunut karkkibuffetkauhoista. Mun s-postin pitäis näkyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sulle s-postia, toivottavasti tuli perille! :) ja hääpäivä odotti kyllä odotukset!

   Poista