tiistai 20. marraskuuta 2012

Hääuskomuksia

Hääpäivän valinta

* Uudenkuun ja täysikuun aikaan solmituista avioliitoista tulee onnellisia ja vaimokin säilyy nuorena ja rypyttömänä normaalia pidempään.

* Jos matkalla alttarille satoi ja sade peitti matkalle lähteneen jalat, oli se erittäin onnekasta.


Kaaso & puhemies

* Kaason pitää olla aina morsianta vanhempi, kokenut vaimoihminen, ei morsiamen ikätoveri, ja suojata morsianta noituudelta ja neuvoa hänelle avioliittotaikoja.

* Kaaso ei saa olla morsianta nuorempi eikä varsinkaan kateellinen morsiamelle, sillä tästä aiheutuu liitolle huonoa.

* Kaason täytyy olla kaunis, sillä mitä kauniimpi kaaso, sitä kauniimpia lapsia hääpari tulee saamaan.

* Puhemiehen (bestman) pitää olla sulhasta vanhempi, arvostettu henkilö ja hänen pitää osata tietäjän tehtävät, jotta hän osaa tehdä tyhjäksi kateiden ja noitien toimet.


Kuulutusten kuuleminen

* Ainakin yhtenä kuulutussunnuntaina (niitä oli ennen 3) parin piti mennä kirkkoon, että heidän lapsistaan ei tulisi kuuroja tai että morsiamesta ei tulisi niin sikeäunista äitiä, ettei hän heräisi hoitamaan lastaan.

* Kuulutuksia kuunnellessaan morsiamen kannattaa lähteä välillä jaloittelemaan kirkossa. Jos tuleva äiti lähti liikkeelle kirkossa kuuliaispäivänä, oppivat lapset pian kävelemään.

* Kirkossa kannattaa myös puhua, jottei lapsista tule tuppisuita.

* Niin monta kertaa kun pappi rykäisee nimiänne lukiessaan, niin monta lasta tulette saamaan. 


Ennen häitä

* Ennenkuin morsian astuu hääkulkuneuvoon, täytyy hänen heittää oluttuoppi taaksensa päänsä yli. Jos tuoppi jää pystyyn, tulee morsiamen elämästä yhtä juhlaa. Jos taas kyljelleen, niin tulevaisuus ei ole niin hyvä.

* Hääkirkkoon mennessään morsian ei saa kertaakaan katsoa taakseen. Jos näin tekee, alkaa avioliitossa kaivata vanhaa elämäänsä.

* Bestmanin täytyy laittaa höyhen sulhasen vasempaan pohkeeseen, rekeen ja kolmannen untuvan vielä omaan ajopeliinsä. Näin varmistuttiin siitä, ettei matkalla pääse pahat henget iskemään ja että hevonen kulkisi suoraan.

* Matkalla kirkkoon on huono enne, mikäli näkee ensimmäisenä ihmisenä naisen.

* Morsian ja sulhanen eivät saa nähdä toisiaan hääpäivänä ennenkuin vihillä. Jos hääpari ei malta juhlapäivänä pysyä erossa toisistaan määrähetkeen asti, on se huono enne.

* Kumpi näkee toisensa ensin, tulee onnellisemmaksi tai saa ylivallan avioliitossa (tästä saadaankin sitten ensimmäinen riita, kun kiistellään että kumpi näki toisen ensin!)

* Kun viimeinen ateria ennen vihkimistä on kotona syöty, katkaisee morsian lusikkansa ja heittää sen oven suuhun. Tämä symboloi lapsuuden ajan päättymistä ja uuteen säätyyn siirtymistä.

* Morsiamen pitää nousta varhain hääpäivän aamuna ja pestä kasvonsa ruohikossa olevalla aamukasteella. Se tuottaa onnea. 

* Jos morsian tai joku hänen saattajistaan kompastelee kirkkoon lähdössä, pitää hänen lähteä takaisin ja istua vähän aikaa, koska tuollainen kompastelu tietää onnettomuutta.


Pukeutuminen ja asusteet

* Jos morsian kokeilee pukuaan, kun siihen on tehty viimeiset pisteet, on se huono enne.

* Morsiamen ei pidä itse ommella morsiuspukuaan - silloin hän saa itkeä yhtä monta kyyneltä kuin puvussa on neulanpistoja.

* Morsiuspuvun ei pidä olla tyköistuva. Tiukka puku tietää ahdasta avioliittoa.

* Saadakseen elämäänsä onnea ja menestystä pitää ommella muutama hius tai kolikko morsiuspuvun helmaan.

* Morsiuskimpussa pitäisi olla joko mistelinoksa, myrtti tai ainakin sinistä väriä, onnea ja uskollisuutta tuomassa.


Sormus

* Sormuksessa täytyy olla pariton määrä timantteja, jotta onni säilyisi.

* Jos kokeilee toisen vihkisormusta, ei itse pääse koskaan naimisiin.

* Mikäli vihkisormus tuntuu sormessa löysältä, on tiedossa onnellinen avioliitto. Jos taas sormus on tiukan tuntuinen, on tiedossa ahdas ja köyhä avioliitto.


Hääseremonia

* Morsiamen tulee seistä toinen jalka sulhasen edellä, mikäli hän mielii ottaa itselleen komennon kotona.

* Se kumpi sanoo kovempaa "tahdon" on tulevassa liitossa aina äänessä ja komentelemassa.

* Kun pappi on lopettanut osuutensa ja käännytte alttarilla ympäri hääväen puoleen, kääntykää toisiinne päin. Näin tulee sopuisan onnellinen pari.

* Poistuessanne kirkossa kävelkää käsi kädessä niin kauan, kunnes olette ylittäneet kirkon kynnyksen.

* Sulhanen seisoo oikealla puolella, jotta hänen miekkakätensä olisi vapaana. Samoin bestman seisoo oikealla puolella valmiina torjumaan morsiamen suvun yritykset taistella morsianta takaisin.


Hääjuhla

* Kun morsian saapuu hääpaikalle, hän ei saa astua maahan. Maassa täytyy olla joko matto tai sitten hänet täytyy kantaa häätalon portaille. Maasta tarttuu morsiameen kaikkea pahaa.

* Mikäli joku häävieraista erehtyy astumaan hameen helmalle, laahukselle tai hunnulle, pitää tätä kömpelöä tallaajaa heti läpsäistä poskelle. Ilman konstin kumoavaa läimäystä voi muuten tapahtua kurjia.

* Hääpöytä tulee kattaa täydellisen hiljaisuuden vallitessa.

* Jos morsian juo paljon hääpäivällisen aikana, hän saa juoppolallin miehekseen.

* Jos hääpäivällisen aikana rikkoutuu jotain, on se vain hyvä ja onnea tuova enne.

* Morsiamen ei pidä asettua terävän pöydänkulman luokse, sillä silloin hän saa teräväkielisen anopin itselleen. 


Hääyö

* Laittamalla sakset morsiusvuoteen alle saadaan tyttölapsi. Jos taas laitetaan vasara, saadaan poikalapsi. Vasara suojaa myös kaikelta pahalta. Ja jos pistää vähän rahaa patjan sisään, vaurastuu.

* Morsiusparin tulee nukkua hääyönään päät kohti pohjoista. Näin heistä tulee onnellisia.

* Morsian tulee kantaa kynnyksen yli, jottei olisi vaaraa, että morsian joutuisi kosketuksiin ovensuussa majailevien pahojen henkien kanssa.

* Morsian ei missään nimessä saa kompastella kynnyksellä tai muulla tavoin horjahtaa sisään. Se tietää epäonnea.

* Erotessaan hääparista ennen hääyötä täytyy bestmanin läimäyttää morsianta pakaroille. Jos läimäytys menee poikittain pakaroiden päälle, on ensimmäisenä vauvana tulossa poika. Jos taas pitkittäin, niin tyttö.


Sellasia uskomuksia. Noi kompastelujutut on aika pahoja. Terveisin maailman kömpelöin tuleva morsian.

kuvat: StyleMePretty.com
teksti: http://www.naimisiin.info/haaopas/taikoja.html


4 kommenttia:

 1. SIttenhän nuo first shot kuvat on hyvä tapa varmistaa naisen ylivalta/onnellisuus:D Eikö niissä yleensä morsian näe ensin sulhasen:)

  VastaaPoista
 2. Ei hitsi, nää on ihan helmiä. tuutte saamaan kyllä niin nättejä vauvoja, kiiton meikän. ja onneks kaasot ei ole saattaas sua alttarille, tulis muuten viisinkertainen epäonni kun me vähän kipitellään siellä korkkareissa. mites sit toi bestmanien läpsäytykset pehvalle x 4? :----DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arvasin, että tää koskettaa kovasti teitä kaasoja! ja eilen mietin kuule ihan samaa, että onneks mulla on niin nätit kaasot niin ei oo huolen häivää ;) siinähän sitten te kaasot voitte tutkailla et menikö läimäytykset poikittain vai pitkittäin!

   Poista