maanantai 9. heinäkuuta 2012

Musiikkipohdintoja

Musiikki on hyvin tärkeä asia meille molemmille ja siksi haluamme panostaa musiikkiin myös häissämme eikä musiikin valinta ole todellakaan mikään helppo tehtävä. Olenkin tässä jo vuoden verran etsinyt sopivia vaihtoehtoja sekä kirkkoon että itse hääjuhlaan.

Sisääntulomusiikiksi kirkkoon haluan jonkun erilaisen kappaleen perinteisten häämarssien sijaan. Olenkin alusta asti ollut ihastunut Yiruman Kiss the rain -kappaleeseen ja näen jo itseni kävelemässä sen tahtiin kirkon käytävää pitkin. Myös string-versio kappaleesta on todella kaunis, mutta vaikeampi toteuttaa. Meidän tuttavapiiristä löytyy kyllä ihmisiä, jotka taitavat niin viulun kuin sellonkin soiton, joten ehkä string-versio ei olisi mahdoton toteuttaa :) Sen verran ollaan saatu sovittua, että sulhon perhetuttu tulee soittamaan pianoa sekä laulamaan jonkun kappaleen meille. 

Tässä kyseinen biisi, sekä pianoversiona että string-versiona:



Ei tietenkään olla päästy kysymään vielä kanttorin mielipidettä asiaan, mutta vaikea uskoa että hänellä olisi jotain haluamaamme kappaletta vastaan... 

John Denverin Annie's song on myös aivan ihastuttava kappale, jota voisin harkita poistumismusiikkina meille. 


Häävalssin sijaan meille tulee häätanssi ja kappaleeksi ollaan sulhon kanssa harkittu Johanna Iivanaisen ja Lenni-Kalle Taipaleen versiota kappaleesta Romanssi. Kappaletta ei jostain kumman syystä löydy enää Youtubesta, mutta Spotifyn omistajat voivat halutessaan kuunnella sen sieltä :) toisaalta kyseinen kappale olisi myös aivan ihana kuulla jo kirkossa.

Juha Tapion Vuodet vieriä saa on myös aivan ihana kappale, mutta en tiedä onko se niin meidän tyylinen..Ehkä jos siitä muokkaisi meidän tyylisen... :)


Myös tämä Matthew Westin When I say I do on aivan älyttömän kaunis ja tiedän ettei kyyneleiltä vältyttäisi, jos tämä kirkossa kuultaisiin. :) Laulu sopisi myös sanojen puolesta hyvin kirkkoon.


Huhhuh.. vaikeeta, erittäin vaikeeta :) Onneksi tässä on reilu vuosi aikaa vielä pähkäillä ja tiedän, että mielipiteet kerkeää varmasti vielä muuttumaan! Maailma on ihania lauluja pullollaan.  Sulhaselta jos kysyttäisiin, niin meidän häissähän soisi vain ja ainoastaan räppi! :)

Tulipa tästä nyt jotenkin sekava postaus.. No sekava on mielikin :D 

Mitä kappaleita teidän häissänne kuullaan? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti